GARANTİ BANKASI'mı bir daha asla!



selam,
Garanti Bankası ile maceram 2005 yılında mng kargo'da işe başlamam ve onların bana hesap açması ile başladı.bana maaş ödemesi için açılmıştı hesap,zaten orada çalışmam da 8 gün sürdü... bende 8 günlük maaşımı almaya Garanti'ye giderken şu kadar yatırmışlardır şu kadar idare ederim diye düşünüyordum ki bana ilk kötü süprizlerini yaptılar alacağım zaten topu topu 60 tl gibi bir rakamdı onunda 20küsür miktarını kendileri hesabınızı işlettik diye aldılar.ama işlettikleri sadece bendim.maaş hesabında ne yaptınızda bu parayı kendinize ait gördünüz diyerek çıkıştım tabii.ama sadece o çıkışmayla kaldım.dilekçe yazın dediler yazdım yolladım.geriye dönen eden olmadı.
daha sonra 2007 yılında yeni bir işe girdim yine aynı hesap numarasını verdim.şu lanet iş yerleri de ne diye bu bankayı seçer anlamıyorum.yine maaş çekimi yaptım yine 23 tl düştüler.benim yine sinirler tepeme çıktı tabii,yine derdimi gişeye anlattım,yine aynı cevap dilekçe yazın.
bende dayanamayıp artık şikayet var.com'a yazdım.geri ödeme yapamayacaklarını bildirdiler.tabii safın parası tatlı geliyor.o sıra ne akla hizmet ise bir de gittim bonus kredi kartı çıkardım.35 tl yıllık kredi kartı aidatını görünce şok oldum çünkü daha önce kullandığım kredi kartımın ki değerini bilememişim yıllık aidatı 15 tl idi,Garanti bankası bana o banka'dan hiçbir farklılıkla hizmet sunmamıştı ki aynı işi o da görüyordu 20 tl'lik fark nerden geliyordu.o sene ödedim ama itirazımı da yaptım.ama yine takan olmadı.
bu sene ödememek için borçlarımı bitirdim,kartımı iptal ettirmek üzere kasım'da aradım,talep aldılar ve beni ertesi gün aradılar 13 kasım 2009 tarihinde,telefondaki çalışan her kim ise bugünlerde kulaklarını bayağ çınlatıyorum bana kartı kapattırmamamı ve aidat geldiğinde tekrar arayıp aynı işlemleri yapıp oraya bağlanacağımı ve yardımcı olacağını kesin bir dille söyledi.ben de yine yine yine saflık yapıp kabul ettim.
geldi aralık ayı aidatı ve karşımda yine 35 tl'lik aidat çıktı bende denileni yaptım aradım (bu arada o telefondaki şahıs alışverişe devam edebilirsiniz dedi ki bende öyle yapmış idim.),bu sefer telefondaki demez mi borcunuz var size hiçbir işlem yapamayız ancak puan verebiliriz,kardeşim ben zaten borcunu babasından alan harçlıklarla ödeyen bir işsizim puan versen ne olur ?!!
yine şikayet var.com'a gittim,yine aynı cevaplar yok Garanti bana puanlar ile dönüyormuşda ondan sıfıra denk geliyormuşta...şikayet var'da bunu sorun çözüldü olarak gösteriyor,ne çözülmesi beni ne arayan var ne soran kıytırık mailleriyle başlarından savıyorlar.ama bu sondur bundan sonra kartımı asla kullanmayacağım,yakınım da kim olursa muamelelerini anlatıp bonus ve bunun gibi kartlarını,hizmetlerini almamalarını sağlayacağım.bankalarına da en son uğrayışım hesap kapattırmak için gidişim de olacaktır.onda da boş hesap için hesap işletim ücreti isterlerse şaşırmam ama !
kendileri de bu yazıyı okuyorsa boşuna beni telefondan aramasınlar,Bankaları ve hizmetleriyle ilgilenmemekteyim...

2 yorum

  1. Ya Garanti'den ben de çok memnundum, ama tok satıcılar herhalde, milletin derdi umurlarında değil. benim hesabım eski olduğu için işletim bedeli ödemiyorum, dolar hesabı açmıştım bir ara, baktım ondan 6 ayda bir çatır çatır para alıyorlar. vadeli olursa hesap bedeli almazlarmış onu vadeli yaptım öyle saçma sapan bir şey oldu. internet bankacılığı çok rahat olmasa ben de tümden başka bankaya geçicem, önerin var mı?

    YanıtlaSil
  2. marjo'cum bu yediğim kazıklardan sonra bende sıkı bir piyasa araştırmasına giricem,en kısa süre de seni de bilgilendireyim.ben büyük ihtimalle tekrar h..c yi düşünüyorum.en azından onlar kapatma talimatı verince anında kapatıp insanları rezil etmiyorlar ayrıca aldıkları aidat bedeli de daha düşük.daha ii sini bulursam sana mail yollayayım canım.

    YanıtlaSil

© the missing moments
Maira Gall