Melekler Ve Şeytanlar


Selam,


Dan Brown gerçekten işini iyi biliyor ve yapıyorda.Yaptığı incelemeler sayesinde kurgu olan bir kitaptan aynı zamanda bilgide alabiliyorsunuz.Her şey DaVinci şifresi ile başladı :) Resmen bu kitap serisinin etkisi altına girmiştim birkaç sene öncesinde.Tabii filmlerde aynı çekim alanı üstümde etkisini gösterdi.Her ne kadar ilk filmi çok başarılı bulmasam da angels&demons beni onikiden vurdu diyebilirim.bu sefer gerçekten büyük bir titizlikle yapılmış bir çalışma olmuş.Tom Hanks'i zaten oldum olası severim Prof. Langdon rolünü onun canlandıracağını duyduğumda bu kadar role cuk oturan başka birini düşünemedim.İlk filmde daha silik bir Tom Hanks görürken bu sefer rolüne uyumunu tamamlamış tam bir Langdon görüyoruz karşımızda...


Aslında kitaplardaki kurguya göre ilk kitap ve ilk film Melekler Ve Şeytanlar olması gerekirdi.Sanırım daha çok ilgi çekeceği düşünülerek Davinci şifresi ön planda tutuldu.Her iki filmde de görsellik gidip oraları görmeliyim dedirtecek cinsten.Özellikle bu kitap için turlar düzenlenirse bir de işim olursa kesinlikle kaçırmam.Belki de vardır da benim haberim yoktur dünya üzerinde ne zaman nerde neyin oalcağı belli olmuyor ne de olsa :)
Başta da söylediğim gibi Dan Brown sayesinde sadece bir kurguya kapılmıyor birşeyler de öğrenebiliyorsunuz işte benim Melekler ve Şeytanlar kitabı sayesinde ilk defa adını duyduğum ve çok ilgimi çeken ambigramlar yani sunulduğu şekliyle okunabildiği gibi, tam tersine çevrildiğinde de okunabilen grafiksel figürler,bu ambigramlar kitapta da geçenler internette aratırsanız daha farklı çeşitlerini de görebilirsiniz.

son olarak Melekler ve Şeytanlar 15 mayıs'ta vizyona girdi muhtemelen 2 hafta kadar süresi var izleyebilmeniz dileğiyle :)

2 yorum

  1. ben fransızca izledim. npek farketmedi zira filmde diyaloglardan ziyade görsellik ön planda. yarısı da isviçrede geçiyor zaten:) hatta isviçre almancası konuşulan kısımda bütün salon yere yattı aksanlarına gülmekten. kitabı okumamış birinci filmi de izlememiş biri olarak ben çok beğendim. ama arkadaşlarım beklentilerini karşılamadığını söylediler.

    YanıtlaSil
  2. ilk film zaten çok etkileyici değildi ekino ama bu film daha iyiydi ben de sevdim.bi de Allah'tan hemen gelmedi azıcık da unutmuşum bana da bazı yerler süpriz oldu :)

    YanıtlaSil

© the missing moments
Maira Gall